Onze duurzame kwekerij

Het hart van onze kwekerij is de mechanische en biologische behandeling van water.

Kweken met micro-organismen

Ons kweekwater bevat geen kunstmatige toevoegingen. Met behulp van reactoren gevuld met biofilm (een groep van micro-organismen) vindt biologische filtratie plaats, waardoor het schone kweekwater wordt gerealiseerd.

De micro-organismen creëren de beste duurzame voorwaarden voor een gecontroleerd, residuvrij en gezond kweekproces van onze paling. Dit proces vindt plaats in een recirculatiesysteem, dat al het gebruikte water hergebruikt. Met als resultaat een laag energieverbruik!

Van glasaal tot paling

Vanaf inkoop van glasaal tot aan de aflevering van de kweekpaling groeit de paling in 5 verschillende kweeksystemen met een optimaal klimaat, totdat de paling klaar is voor uitzet of consumptie

Uitzetten in binnenwater

Een deel van onze glasaaltjes, die zijn uitgegroeid tot palinkjes van 3 tot 10 gram per stuk, wordt uitgezet in de binnenwateren van Nederland, Duitsland en Polen.

Het uitzetten van glasaaltjes is belangrijk om de palingstand op peil te houden.

Duurzaam

Wij zijn lid van Dupan, Stichting Duurzame Palingsector Nederland, Nederlandse Vereniging van Viskwekers (NeVeVi) en gecertificeerd door de Sustainable Eel Group.